Archive for september 2011

Ben je hondenbezitter… en woon je in Groningen?

Ben je hondenbezitter en woonachtig in Groningen, heb je je dan al aangemeld (GRATIS) bij de vereniging ‘Hondenvrienden Groningen’?

Zij proberen op te komen voor een eerlijker hondenbeleid in de stad Groningen, waarbij uitgangspunt is dat iedere hondenbezitter wél de poep opruimt van zijn hond, maar dat er ook uitrenplekken dienen te zijn voor de hond!

Momenteel kun je de hond bijna nergens meer los laten lopen en geloof me, als je een paar afleveringen van ‘Dog whisperer’ hebt gekeken, dan weet je dat een hond die nooit los mag, er van door gaat als hij een keer ontsnapt (met alle mogelijke risico’s van dien).

Natuurlijk zijn er baasjes die niet naar cursussen gaan, die hun hond niet fatsoenlijk willen opvoeden, etc, etc, maar dat hoeft niet ten koste te gaan van de welwillende baasjes!

Kortom: steun ons!

 

NTM Station in Oosterwolde

Zoals bij een aantal mensen al bekend, is de ontwikkeling van het openbaar vervoer in Friesland nauw verweven met mijn familie. Simon Hamelink was de eerste directeur van de Nederlandsche Tramweg Maatschappij. Zijn zoon volgde hem later in 1900 op als directeur.

Toeval wil dat ik zelf gewoond heb in een dorp dat aangesloten was op de tramwegen van de NTM: Oosterwolde.

Hiernaast zie je een foto hoe vroeger de situatie was. 

Read the rest of this entry »

Zo had het kunnen zijn…

… als het in het verleden niet af en toe goed misgegaan zou zijn…  Jaspar Moulijn maakte deze foto van een moderne tram bij het bekende tramstation in Oosterwolde en ik kreeg toestemming van hem om de foto hier te presenteren. Nogmaals dank!

Mijn overgrootvader C.A.S. Hamelink heeft toen destijds de lijn nog geopend.

(C) Jaspar Moulijn

Hamelink foto’s

Dit is een gedeelte van de foto’s die ik heb van de familie Hamelink. Eventueel zijn foto’s in groter formaat te verkrijgen voor belanghebbenden. Geregistreerde gebruikers kunnen sowieso bij het grote formaat.