Nieuws

De foto’s uit het Marktplaats album

Onlangs werd ik door Ad Hamelink getipt over een fotoalbum dat te koop aangeboden werd op Marktplaats. Er bleken veel familieleden van mij in te staan!

Helaas was het boek feitelijk al verkocht, maar de verkoper wilde wel even contact opnemen met de koper om te overleggen. Toen die koper hoorde van het hoe, wat en waarom, besloot hij van de koop af te zien en mocht ik het album kopen! Ontzettend super!

 

Veel foto’s hadden onderschriften over wie de personen waren, soms zelfs met jaartallen erbij. Ook zijn er nog een flink aantal foto’s waar nog niets over bekend is… mocht het dus zo zijn dat je iemand herkent, dan hoor ik het graag!

 

Hier komen de foto’s, voor mensen met toegang tot het privegedeelte van de site zijn ze aldaar in groter formaat te downloaden.

 

 

Fotoalbum met familieleden

De wonderen zijn de wereld nog niet uit: dit boek werd te koop aangeboden op marktplaats, was al verkocht…

Ik balen, gevraagd of de verkoper de foto’s voor mij wilde scannen… Hij stelde voor dat hij contact zou opnamen met de koper om te vragen of deze er vanaf wilde zien…

en… ja hoor, omdat het zo duidelijk familiegerelateerd was, mocht ik ‘m kopen!

Wat ontzettend lief van deze mensen!!! En ik ben er erg content mee!

Binnenkort volgen de foto’s online!

Boek: Tramwegen uit 1883

Jawel hoor, een tijdje geleden had ik al eens melding gemaakt van het feit dat ik een héél oud boekje heb weten te kopen van Simon Hamelink: ‘Tramwegen, hun oorsprong, ontwikkeling en toekomst’ uit 1886.

Meerdere mensen waren hier in geïnteresseerd, maar was tot dusver nog niet toegekomen aan het scanwerk. Maar… tada! De klus is geklaard en staat voor familie/vrienden ter download klaar.

 

Boek: De Gaaste – Tramspecial

Een alleraardigst boekje van de historische vereniging Oosterwolde en omgeving.

Elk jaar maken zij een special over een onderwerp dat gelinkt is aan Oosterwolde en afgelopen jaar was dat het 100-jarig bestaan van de opening van de tramlijn Oosterwolde-Gorredijk.

Zelf heb ik wat fotomateriaal kunnen aanleveren en het resultaat mag er best zijn.

Voor familie/vrienden in de ‘prive’-sectie’ van de website te vinden!

Gevonden: Handleiding tot de kennis van het spoorwegwezen

Handleiding tot de kennis van het spoorwegwezen, ter zelfonderricht door Simon Hamelink. Leve het internet!

Dit boek heb ik eindelijk kunnen vinden, geschreven in 1876(!). Voor leden/familie is het te downloaden (even inloggen en dan bij de ‘boeken’).

 

Ben je (in de verte) familie, dan kun je ook toegang krijgen, geen probleem. Stuur even een mailtje via het contactformulier.

Ben je hondenbezitter… en woon je in Groningen?

Ben je hondenbezitter en woonachtig in Groningen, heb je je dan al aangemeld (GRATIS) bij de vereniging ‘Hondenvrienden Groningen’?

Zij proberen op te komen voor een eerlijker hondenbeleid in de stad Groningen, waarbij uitgangspunt is dat iedere hondenbezitter wél de poep opruimt van zijn hond, maar dat er ook uitrenplekken dienen te zijn voor de hond!

Momenteel kun je de hond bijna nergens meer los laten lopen en geloof me, als je een paar afleveringen van ‘Dog whisperer’ hebt gekeken, dan weet je dat een hond die nooit los mag, er van door gaat als hij een keer ontsnapt (met alle mogelijke risico’s van dien).

Natuurlijk zijn er baasjes die niet naar cursussen gaan, die hun hond niet fatsoenlijk willen opvoeden, etc, etc, maar dat hoeft niet ten koste te gaan van de welwillende baasjes!

Kortom: steun ons!

 

NTM Station in Oosterwolde

Zoals bij een aantal mensen al bekend, is de ontwikkeling van het openbaar vervoer in Friesland nauw verweven met mijn familie. Simon Hamelink was de eerste directeur van de Nederlandsche Tramweg Maatschappij. Zijn zoon volgde hem later in 1900 op als directeur.

Toeval wil dat ik zelf gewoond heb in een dorp dat aangesloten was op de tramwegen van de NTM: Oosterwolde.

Hiernaast zie je een foto hoe vroeger de situatie was. 

Read the rest of this entry »

Zo had het kunnen zijn…

… als het in het verleden niet af en toe goed misgegaan zou zijn…  Jaspar Moulijn maakte deze foto van een moderne tram bij het bekende tramstation in Oosterwolde en ik kreeg toestemming van hem om de foto hier te presenteren. Nogmaals dank!

Mijn overgrootvader C.A.S. Hamelink heeft toen destijds de lijn nog geopend.

(C) Jaspar Moulijn

Hamelink foto’s

Dit is een gedeelte van de foto’s die ik heb van de familie Hamelink. Eventueel zijn foto’s in groter formaat te verkrijgen voor belanghebbenden. Geregistreerde gebruikers kunnen sowieso bij het grote formaat.

Welkom

Na een harde schijf crash, waarbij zelfs de backup van mijn genealogiebestand (ja, stond zelfs op een aparte fysieke HD) verloren is gegaan, ben ik druk bezig om alles weer bijelkaar te zoeken/schrapen. Gelukkig had ik nog veel op papier staan.

Omdat nu toch alles opnieuw moest, heb ik besloten gelijk de website ook in een nieuw jasje te steken, in de hoop dat dat extra motiverend werkt (en er waren wat lastigheden in Joomla waar ik maar niet aan kon wennen en deze lijken in WordPress opgelost te zijn).

 

Anyway, heb je wat toe te voegen, wil je wat kwijt, wil je slechts ‘Moi!’ zeggen… mail me!

 

Groetjes,
Niels.